Endret: 6 jun 2020     Opprettet: 2 okt 2018

Tale til Tirilltoppen Borettslag på 30- årsjubileet.

Jubileumstale fra Aud

Auds tale på 30. årsjubileet lørdag 25. august 2018

Jeg har fått i oppdrag å holde en tale om borettslaget vårt fra 1988 og frem til i dag. Det er ikke lett å påta seg oppgaven med å få med historikken over så mange år, men jeg skal prøve.

Colin og jeg var en av de første som flyttet inn med to tenåringer i november 1988. Etter å ha bodd i leilighet i flere år i Skovbakken, var det rart å få hage på begge sider av huset, og soverommene i annen etasje. Med vanlig lønn og høyt rentenivå det året, hadde vi ikke mye å kjøpe planter, hekk eller trær for.

Første dagen i nytt hus var spennende. Da jeg brukte toalettet for første gang, holdt jeg på å ramle av. Det var ikke skrudd fast og vippet meg av! Etterpå skulle jeg vaske hendene og ble våt på knærne! Forvirret tittet jeg under vasken, og røret var ikke skrudd opp. Da hentet jeg en av arbeidsfolkene som holdt på å bygge noen av de andre husene, og en av arbeidsfolkene kom over og fikset begge jobbene med en gang! Da slapp jeg å gå videre med den saken.

Hagen vår ble etter hvert mer beplantet og gresset grodde. Det var mange unge foreldre med barn her i begynnelsen, så det var et yrende liv utenfor husene. Vi ble kjent med hverandre, ofte gjennom barna. Jeg satt som nestleder i styret den gang, og vi fikk inn mange rare klager på alt mulig. En av dem var fra en nabo som var veldig irritert på sin nabos katt. Den ble funnet på soverommet til stadighet, der den ikke hørte hjemme! Men det gikk seg til etter hvert, og styret hørte ikke mer om den saken og behøvde ikke å megle.

Det var mange parkerte biler utenfor husene i førstningen. Vi måtte som styre raskt gripe tak i dette og lage noen regler for å få folk til å slutte med det. Så gikk det noen år, og det var på tide å male husene. Første gang valgte vi samme farger som opprinnelig, lyseblå, rosa og lysegrå. Vi gjorde til og med malejobben selv, og bisto dem som ikke kunne male! Men neste gang vi skulle male, ble det bestemt at vi skulle endre fargene. Det var især de som bodde i de rosa husene som ville endre fargene. Folkene her var veldig uenige i fargevalget, så vi fikk en konsulent til å hjelpe oss. Det ble et voldsomt engasjement! En av naboene fikk sitt hus «prøvemalt» for å vise hvor fint det ble. Og så roet gemyttene seg etter hvert, og fargene ble godtatt.

Vi har også hatt noen branner dessverre, og må bare være takknemlige for at ikke flere enn en har brent inne. Dette har preget oss, og vi er blitt veldig bevisste på god brannkultur og at alle har brannslukningsapparat i huset og alarm som virker.

Heldigvis er vi gode naboer her, og utskiftninger har det blitt, men også de nye naboene blir ønsket velkommen for at vi alle skal trives. Allerede det første året møttes mange av naboene på nyttårsaften i nordenden for å se på fyrverkeriet. Det var og er hyggelig å møtes slik og dette er en god måte å bli bedre kjent med naboene på som vi ellers kanskje ikke prater med. Nye vennskap oppstår.

Det har også etter hvert blitt et multikulturelt naboskap. Å ha skolen som nabo kan være utfordrende. Men alt går seg til, og ungene skaper liv i området vårt. Vi har også en god dialog med personalet på skolen hvis det oppstår gnisninger. Denne dialogen har vist seg å være veldig nyttig, især etter brannen i gymsalen i juni i fjor. Skoleledelsen har vært flinke til å holde oss oppdaterte om planene for gjenoppbygging etter brannen. Utbyggerne regner med å være ferdige på nyåret i 2019. I mellomtiden må vi vise tålmodighet med parkeringsproblemene som har oppstått som en følge av brannen og gjenoppbygningen. Alle må vise hensyn i byggeperioden og det vil bli bedre etter hvert når det nærmer seg slutten på byggearbeidene.

Borettslaget vårt er dynamisk og fredelig og ligger vakkert til. Her er det godt å leve! Jeg er sikker på at mange har sine gode historier å fortelle og dele med oss. Det har dere sjansen til nå. Så er vi her for å feire godt naboskai 30 år og ønsker å fortsette med det. Han flott 30- års feiring!

 

Av Aud Sandberg Hyde