Endret: 26 okt 2018     Opprettet: 24 okt 2018

Oppdatert om gjennoppbyggingen av skolen

Parkeringssituasjonen ser ut til å være håndterbar takket være at alle beboere tar ansvar og parkerer inne i garasjen. Takk for at alle bidrar. Det er viktig at ingen parkerer på det skraverte område foran innkjørselen til nederste plan i garasjehuset. Det har vært en utfordring den siste måneden. Vi regner med at den nye merkingen er tydelig nok. Entreprenøren har avdekket at skolens vanntilførsel er for liten. Skolen trenger derfor mer vann. Vannrørene til skolen går i dag under noen av husene i Tiriltunga. Ny trase for vannrør til skolen vil gå i bakken, men utenom våre bygninger. Det vil komme nærmere informasjon om dette, når planene for arbeidene er klare.

23.10.18

Informasjon om gjennoppbyggingen av skolen. 

 

Informasjon om arbeidene ved Toppåsen skole pr. 23. oktober 2018. 

 

Arbeidene ved Toppåsen skole har blitt en del forsinket på grunn av utfordringer med grunnforholdene. Som en konsekvens av dette, har entreprenøren måttet fundamentert bygge på en annen og mer tidkrevende måte. 

 

Fra og med mandag 22/10 vil entreprenøren endelig komme i gang med elementmontasje. Frem til nå har det vært arbeidet med peler og bunnplate som har vært godt skjult bak byggegjerdet. 

 

Det betyr at de neste 4-6 ukene kommer det til å reise seg et nytt bygg på Toppåsen skole. Dette innebærer en god del leveranser fra store biler som kommer med stål og betongelementer. I den forbindelse har entreprenøren leid inn skilting og veidirigenter fra Trafikkjentene som vil ta imot bilene og geleide de inn til byggeplassen. Disse bilene vil rygge inn via en provisorisk port noe nærmere p-huset enn der porten står i dag da svingradien blir for krapp. Vi oppfordrer alle til å følge og respektere skilt, oppmerkede områder og anvisninger fra de som dirigerer trafikken. 

 

Kraningen vil bli utført en mobilkran som flyttes rundt på flere plasseringer, i starten vil denne hovedsakelig stå langs tilbygget i skolegården. Denne går på biodiesel som en del av Oslo kommune sitt krav til fossilfri byggeplass.

 

Etter planen nå håper vi å få tettet bygget før jul, dette er noe avhengig av leveransen av tak på produsentene har noeleveringsutfordringer

 

Parkeringssituasjonen ser ut til å være håndterbar takket være at alle beboere tar ansvar og parkerer inne i garasjen. Takk for at alle bidrar. Det er viktig at ingen parkerer på det skraverte område foran innkjørselen til nederste plan i garasjehuset. Det har vært en utfordring den siste måneden. Vi regner med at den nye merkingen er tydelig nok.

 

Entreprenøren har avdekket at skolens vanntilførsel er for liten. Skolen trenger derfor mer vann. Vannrørene til skolen går i dag under noen av husene i Tiriltunga. Ny trase for vannrør til skolen vil gå i bakken, men utenom våre bygninger. Det vil komme nærmere informasjon om dette, når planene for arbeidene er klare.